Support Build / Warrior

Sekce určená pro týmové buildy, diskuse o skillech, strategiích k těmto buildům.
Pravidla fóra
Jak používat builder BBCODE se dozvíte zde: http://guild-hall.cz/forum/index.php?f= ... =viewtopic

Support Build / Warrior

Příspěvekod Carrier v úte 15. kvě 2012 8:23:15

Aktuální k: 1st BWE / 14.05. Stress Test
Obrázek
Pro jistotu ještě popis důležitých Traitů.

Účel buildu:
- Buffy a Debuffy skrze Warhorn a jeho ability
- Support party / spojenců v Party PvP / WvWvW pomocí Bannerů a Shoutů
- Heal skrze Shouty / Regeneration skrze Bannery

PvP Taktika:
- Podpora v útoku / obraně a buffování / debuffování a odstraňování debuffů
- V Equipu převažuje obranná složka včetně HP
(Osobně jsem volil 24.5k HP / Power a Preccision (Fury) runy v armoru a jewelu)
- Damage skrze Axe a její skilly / Traity uzpůsobené pro co nejčastější používání Burst skillu (regen Adrenalinu)
- Zpomalování soupeře (Freeze), debuffování soupeře (Weakness) pomocí Warhornu a podpora (Swiftness, Vigor)
- Boostování spoluhráčů (Might, Fury) skrze utility skilly, popř. stackování času Boonu (Fury a Might) v PvP
- Rezistence spoluhráčů díky (Stability) Boonu
- Buffování (Swiftness) party pomocí Banneru v rukách

Zbraně / Runy:
- Osobně jsem volil dva sety - Axe / Warhorn
- Runa v sekeře byla na 100% Crit (Eviscerate) a ve Warhornu pro *HP Steal (*viz dole screen a popis)
(Nevolil jsem dmg, snažil jsem se dělat podporu z co největší životností a nějakým boostem pro podporu ve focusu)

Heal Skilly:

Mending / Heal Abilita
- Volil jsem z více důvodů. Nejnižší CD + remove Condition. Díky healům v shoutech a pomocným regenem není třeba volit něco vyššího, naopak jako Warrior je kolikrát dobré brát Enemy focus na Vás, přežijete to. Zesílení remove Condition efektu v Traitech a dle mne nejnižší animace a čas pro heal. Nepamatuji si přesně hodnotu, ale je to heal kolem 5.5k HP bez buffů.

Shouty / Utility Skilly
Díky traitům v buildu se naskytla možnost podporovat jak sebe tak spoluhráče i v healu a survivalitě obecně.
Osobně jsem volil kombinaci "For Great Justice!" a "Shake it Off!" jak kvůli samotným efektům, tak i jejich CD k regeneraci. Snížení CD jsem dosáhnul z 25sec na 20sec pomocí úpravy v traitech. Lze tím docílit v PvP slušnou podporu jak při sledování situace se "Shake it Off!" tak jen "při spamování" "For Great Justice!" pro Output spojenců.
"For Great Justice!" je navíc perfektní "Combo Support" pro zvolený elite skill, ale o tom více dole.

Tady by jsem rozdělil možné healy do dvou skupin.
První skupina je bez jakéhokoliv boostu v Heal efektech. (1272 HP)
Druhá skupina je s pomocí Banneru "of Tactics" - tedy s bonusem v Healu. (1344 HP)

Rozdíl mezi healy ze shoutu je díky "Banner of Tactics" v celku zanedbatelných 72HP. Nicméně v partě najdete určitě i jiné Castery, kterým boostujete jejich output + každému od Vás zlepšujete Heal efekt. Jednoduše lze vypočítat, že "Banner of Tactics" zvedá efektivitu Healu cca o 5.66% což při velkém HP Healu za 7.5k HP děla něco přes 400HP bonus a navíc je dlouhodobě (po dobu účinnosti banneru) výhodný pro stackování regenerace od více profesí.

Regenerace / Utility a Elite Skilly
Regeneration efektu opět lze u Warriora dosáhnout pro partu / spojence pouze s úpravou Traitů.
Maximálního efektu lze samozřejmě dosáhnout pomocí regenerací od dalších profesí, nicméně i u Warriora lze rozdělit jeho Regeneration efekt do dvou kategorií.
První kategorie je Regeneration bez kombinace "Banner of Tactic". (138 HP)
Druhá je při kombinaci nebo samotném vyvolání "Banner of Tactic". (149 HP)

Boost HP efektivity v Regeneraci je podstatně vyšší ve srovnání s boostem v Healu shoutů. Namísto předchozích pěti procent je zde nárust 7.97% v Regeneration efektu z vlajky. Vyplatí se tedy kombinovat i "Banner of Tactic" v případě, že bude v partě jiný "aktivní buffer" Regeneration efektu.

Combo skilly:
Nevím jak jinak to nazvat, nicméně dle mě je tohle trefné.
Chci zmínit jednu věc, kterou určitě nelze ignorovat jak pro taktické využití ve WvWvW tak i v náročném a hlavně dlouhém Conquest PvP fightu.
Jedná se o kombinaci "Battle Standart" elitního skillu a "spamováním na CD" u "For Great Justice".
Vzhledem k tomu, že "Battle Standart" má 240sec CD, šlo to velice snadno změřit... nicméně.

Při vyvolání "Battle Standarty" doporučuji kvůli mobilitě sebrat Banner a přejit spíše do podpory, nikoliv první linie a začít co nejdříve a pokud možno přesně na cooldowny spamovat "For Great Justice". Teď si nejsem jistý, zda-li přesný čas platí i pro Might, nicméně u Fury jsem sledoval, že lze mít permanentně +20% Crit Chance po dobu celkem 150+ vteřin.

Závěr:
Ještě bych se závěrem rád vrátil k volbě runy ve Warhornu, kterou jsem nahoře načal. Jak jsem řekl, volil jsem kombinaci dvou stejných setů z několika důvodů. Jedním z nich bylo právě i používání Eviscerate při jasném Critical hitu a druhým bylo právě zvýšení survivality v boji. Jak jsem psal, je dobré být kolikrát tím bouchacím panákem, ať dáte prostor Vašim lidem a taky proto, že máte celkem vysokou survivalitu. Proto jsem testoval runu pro Life Leech, která Vám zaručí 100% Heal efekt při prvním damage skillů, který v boji dáte (nejsem si jistý jménem runy). Zkoušel jsem několik ran kvůli vyloučení množství HP, které runa dáva.
Nicméně, výsledek byl v celku příjemným překvapením. (975 HP)
Lze tedy dosáhnout k Shoutům / Regenům a Self Healu ještě další pomoci a to v této formě, kde Vás vlastně omezuje pouze Weapon Swap CD time.
"No Retreat, No Surrender... For Victory Or Death" - Johan Hegg, Amon Amarth
Carrier
Redaktor Guild-Hall.CZ
Redaktor Guild-Hall.CZ

Guilda: NoLife [NoLF]
Server: Gunnar’s Hold
GW2 ID: Carrier.2917

Re: Support Build / Warrior

Příspěvekod Aragiel v úte 15. kvě 2012 8:28:39

Carriere tahle tvá práce si zaslouží být na titulní stránce portálu! dovolíš otisknutí?
Aragiel
Redaktor Guild-Hall.CZ
Redaktor Guild-Hall.CZ

Guilda: Team of Renegades
Server: Ring of Fire
GW2 ID: Aragiel.6132

Příspěvekod Carrier v úte 15. kvě 2012 8:30:04

Hehe... Máš svolení, nicméně si nemyslím, že je to něco extra ;)
Něco málo dalšího k tomu budu mít ještě doma, ale spíš jde o screeny k těm runám o kterých jsem tu psal.
Nicméně, i já, který jsem zvyklý hrát Melee DD musím říct, že mě ten build docela bavil.

BTW: Aragieli v pohodě, mám to v kopii v mailu kdyby se "záhadně ztratil" :mrgreen:
Carrier
Redaktor Guild-Hall.CZ
Redaktor Guild-Hall.CZ

Příspěvekod tb_ v úte 15. kvě 2012 9:20:24

pekny.

na zamyslenou: nevyplatilo by se vic do EQ rvat Toughness? Diky velkymu mnozstvi healu by bylo EHP (effective) imho vetsi a diky specu do Tactics maxHP na dostatecny urovni proti burstu ...
Obrázek
tb_
Vanquishing Champion
Vanquishing Champion

Guilda: Necro Raiders
Server: Aurora Glade
GW2 ID: iTB.1428

Příspěvekod Carrier v úte 15. kvě 2012 9:30:21

tb_ píše:pekny.
na zamyslenou: nevyplatilo by se vic do EQ rvat Toughness? Diky velkymu mnozstvi healu by bylo EHP (effective) imho vetsi a diky specu do Tactics maxHP na dostatecny urovni proti burstu ...

Tak na základě toho, jak tuším Lafi a ještě někdo z naší party to vyloženě "rvali" do Toughness a nepoznali sebemenší rozdíl jsem o tom nepřemýšlel. Tuším i Jasra s Guardianem to zkoušel.
Pokud ten stat sám o sobě je "rozbitej" později určitě, pokud to má tak fungovat... zbytečný.

Nechal jsem tam "okno" a to konkrétně Rune Set do armoru. Vlastně si můžeš vybrat další boost do healu ++ nebo např. ten Toughness / Vitality atd...

Jinak v Defense Traitu to jde jednoduše změnit na "Turtle's Defense" například a zase lze ubrat ve Strengthu ten boost Healu v remove condition a dát tam "Great Fortitude", kde jde 10% z Poweru do Toughness taky. V tomhle "buff buildu" by tam šla slušná hodnota už. Vlastně jde upravit traity na ještě více "party depend" způsob... Například takhle.
Carrier
Redaktor Guild-Hall.CZ
Redaktor Guild-Hall.CZ

Příspěvekod Aragiel v úte 15. kvě 2012 11:07:33

tak je to na titulce :)
Aragiel
Redaktor Guild-Hall.CZ
Redaktor Guild-Hall.CZ

Příspěvekod uhlyk v úte 15. kvě 2012 11:46:04

pride mi to zbytocne moc hybridne. z jednes strany sa zameriavas na suport a z druhej strany sa sustredis na dmg a crit. nie je lepsie pouzit nahrdelnik co dava do healov ? tiez runy, nie su lepsie napriklad na swape da aoe freeze ?

tiez nechapem preco volis 2x tie iste weapon sety. sak to zdiela CD, nie? nie je lepsie si dat stit a tym sa tvoja vydrz zlepsi o mnoho.
Yesterday is History
Tomorrow a Mystery
Today is a Gift
uhlyk
Deadly Champion
Deadly Champion

Příspěvekod Aragiel v úte 15. kvě 2012 11:56:21

jo na ty sety je to dobrá otázka? Nemáš druhej na něco jiného?
já bych celkem i viděl možnej Hammer v druhém setu? nebo shield / mace kvůli CC a být opravdu supportující char a nechat zabíjení ostatním.

ale zas s tím axe / crit s tím souhlasím přeci jen to chce mít balancovaný a ne jednostranný.. takže by měl být schopen i naložit aspoň něco do assistu
Aragiel
Redaktor Guild-Hall.CZ
Redaktor Guild-Hall.CZ

Příspěvekod Carrier v úte 15. kvě 2012 12:12:12

Aragiel píše:jo na ty sety je to dobrá otázka? Nemáš druhej na něco jiného?
já bych celkem i viděl možnej Hammer v druhém setu? nebo shield / mace kvůli CC a být opravdu supportující char a nechat zabíjení ostatním.
ale zas s tím axe / crit s tím souhlasím přeci jen to chce mít balancovaný a ne jednostranný.. takže by měl být schopen i naložit aspoň něco do assistu

Mace je dle mě šeredně pomalá a pokud ji používám, tak jako off-hand, kde je naopak výborná... Sekera je dle mne asi nejlepší Main-Hand zbraň a popravdě, jakou jinou runu by jste tam dali ??
Navíc, Eviscerate se nabízí na to ho použít. Není tam garantován žádnej extra hit, ale critovalo to od 3-8k dmg taky.
A nesoustředím se na to, byla to moje obrana. Nebo jestli vidíte classu, která nedokáže se alespoň trochu bránit a trochu pomocto s útokem jako plnohodtného člena party, pak OK a určitě ale dejte vědět volbu :)

uhlyk píše:pride mi to zbytocne moc hybridne. z jednes strany sa zameriavas na suport a z druhej strany sa sustredis na dmg a crit. nie je lepsie pouzit nahrdelnik co dava do healov ? tiez runy, nie su lepsie napriklad na swape da aoe freeze ?

tiez nechapem preco volis 2x tie iste weapon sety. sak to zdiela CD, nie? nie je lepsie si dat stit a tym sa tvoja vydrz zlepsi o mnoho.

V jakým slova smyslu moc hybrdiní ?? Moc hybridní bych ji viděl, kdybych si dal jako další set například Mace / Štít a kombinoval bych Traity na Shield spec s Heal specem a například skilly do Mace.
Já se nesoustředil na nic jiného, než na 2 věci...

To byla Survivalita (nevolit věci bez vitality) a druhým byl Support (To je ten heal a boony).

To, že používám Sekeru je moje osobní volba. Runa na ní taky. Stejně tak runa ve Warhornu.
Warhorn sám o sobě je dle mne bufferská záležitost, pokud to najednou buffuje i debuffuje.
Traity jsem volil osobně taky, proto jsem psal, že je důležité mit traity pro ten heal a je dobré mít na snížení cd na shoutu, vše ostatní jak jsem psal je volba už na Vás.

Volba pro AoE freeze při swapu ? Viděl jsem tam při critu a tyhle runy moc nevedu už.
Prostě mi přijde že 30% šance je hodně přestřelený na to jak to procuje. Pokud más link, mrknu. Ale pokud myslíš co já, ta je dle mne k ničemu, na to máš Warhorn skill...

A dva stejné sety jsem volil hlavně kvůli tomu testu. Nešlo o nic jiného, než se se mi refreshly runy na zbraních a mohl jsem proto dávat Eviscerate na CD popř. házet sekeru se 100% crit chance. Navíc, měl jsem dost 1v1, kde jsem bezproblému zvládal self heal, ale při 2v1 mi kolikrát chybělo minimum, abych přežil než uteču popř. mi pomůže spoluhráč.

A k ostatním věcem, jako je Heal v Jewelu armoru atd...
Nechtěl jsem tam dávat NIC KROM VLASTNÍCH SKILLŮ WARRIORA, proto jsem psal, že to otestuju v předchozím topicu :) Další Healing boosty by zkreslovali hodnoty samotné classy, o to mi nešlo.

A k dalším už asi hodím jen tohle...
Carrier píše:Nechal jsem tam "okno" a to konkrétně Rune Set do armoru. Vlastně si můžeš vybrat další boost do healu ++ nebo např. ten Toughness / Vitality atd...

Jinak v Defense Traitu to jde jednoduše změnit na "Turtle's Defense" například a zase lze ubrat ve Strengthu ten boost Healu v remove condition a dát tam "Great Fortitude", kde jde 10% z Poweru do Toughness taky. V tomhle "buff buildu" by tam šla slušná hodnota už. Vlastně jde upravit traity na ještě více "party depend" způsob... Například takhle.

Je to jenom platforma, určitě se nebráním itemům na boost healu, naopak :)
Ale vzhledem k theorycraftu mám tady čísla čistě od classy.
Je to prostě platforma, která nabízí úpravy a dáva možnost editovat.

Osobně jsem ji neprezentoval a ani neprezentuji jako bezchybnou, ale spíše ji zmiňuji v informační hodnotě.
Určitě není dokonalá, ale na ten pár hodinový test včera si myslím, že jsem toho stihl dost z toho supporta. Vyšperkovat jsem to asi ani nemohl, protože jsme chodili nonstop Cq + určitě bych to ani nedal.
Na to potřebuješ čistou hlavu mimo hru a hlavně čas.
Carrier
Redaktor Guild-Hall.CZ
Redaktor Guild-Hall.CZ

Příspěvekod uhlyk v úte 15. kvě 2012 13:33:59

hybridne v tom zmysle, ze si staty sustredil na crit a power, ale traity na suport

btw pokial ten trait, ktory pri vyvolani banneru dava rege za 150hp, nie je to moc malo ? by som to vobec nepouzival
Yesterday is History
Tomorrow a Mystery
Today is a Gift
uhlyk
Deadly Champion
Deadly Champion

Další

Zpět na PvP Buildy (Structured i WvW)