Pro jistotu ještě popis důležitých Traitů.
Účel buildu:
- Buffy a Debuffy skrze Warhorn a jeho ability
- Support party / spojenců v Party PvP / WvWvW pomocí Bannerů a Shoutů
- Heal skrze Shouty / Regeneration skrze Bannery
PvP Taktika:
- Podpora v útoku / obraně a buffování / debuffování a odstraňování debuffů
- V Equipu převažuje obranná složka včetně HP
(Osobně jsem volil 24.5k HP / Power a Preccision (Fury) runy v armoru a jewelu)
- Damage skrze Axe a její skilly / Traity uzpůsobené pro co nejčastější používání Burst skillu (regen Adrenalinu)
- Zpomalování soupeře (Freeze), debuffování soupeře (Weakness) pomocí Warhornu a podpora (Swiftness, Vigor)
- Boostování spoluhráčů (Might, Fury) skrze utility skilly, popř. stackování času Boonu (Fury a Might) v PvP
- Rezistence spoluhráčů díky (Stability) Boonu
- Buffování (Swiftness) party pomocí Banneru v rukách
Zbraně / Runy:
- Osobně jsem volil dva sety - Axe / Warhorn
- Runa v sekeře byla na 100% Crit (Eviscerate) a ve Warhornu pro *HP Steal (*viz dole screen a popis)
(Nevolil jsem dmg, snažil jsem se dělat podporu z co největší životností a nějakým boostem pro podporu ve focusu)
Heal Skilly:
Mending / Heal Abilita
- Volil jsem z více důvodů. Nejnižší CD + remove Condition. Díky healům v shoutech a pomocným regenem není třeba volit něco vyššího, naopak jako Warrior je kolikrát dobré brát Enemy focus na Vás, přežijete to. Zesílení remove Condition efektu v Traitech a dle mne nejnižší animace a čas pro heal. Nepamatuji si přesně hodnotu, ale je to heal kolem 5.5k HP bez buffů.
Shouty / Utility Skilly
Díky traitům v buildu se naskytla možnost podporovat jak sebe tak spoluhráče i v healu a survivalitě obecně.
Osobně jsem volil kombinaci "For Great Justice!" a "Shake it Off!" jak kvůli samotným efektům, tak i jejich CD k regeneraci. Snížení CD jsem dosáhnul z 25sec na 20sec pomocí úpravy v traitech. Lze tím docílit v PvP slušnou podporu jak při sledování situace se "Shake it Off!" tak jen "při spamování" "For Great Justice!" pro Output spojenců.
"For Great Justice!" je navíc perfektní "Combo Support" pro zvolený elite skill, ale o tom více dole.
Tady by jsem rozdělil možné healy do dvou skupin.
První skupina je bez jakéhokoliv boostu v Heal efektech. (1272 HP)
Druhá skupina je s pomocí Banneru "of Tactics" - tedy s bonusem v Healu. (1344 HP)
Rozdíl mezi healy ze shoutu je díky "Banner of Tactics" v celku zanedbatelných 72HP. Nicméně v partě najdete určitě i jiné Castery, kterým boostujete jejich output + každému od Vás zlepšujete Heal efekt. Jednoduše lze vypočítat, že "Banner of Tactics" zvedá efektivitu Healu cca o 5.66% což při velkém HP Healu za 7.5k HP děla něco přes 400HP bonus a navíc je dlouhodobě (po dobu účinnosti banneru) výhodný pro stackování regenerace od více profesí.
Regenerace / Utility a Elite Skilly
Regeneration efektu opět lze u Warriora dosáhnout pro partu / spojence pouze s úpravou Traitů.
Maximálního efektu lze samozřejmě dosáhnout pomocí regenerací od dalších profesí, nicméně i u Warriora lze rozdělit jeho Regeneration efekt do dvou kategorií.
První kategorie je Regeneration bez kombinace "Banner of Tactic". (138 HP)
Druhá je při kombinaci nebo samotném vyvolání "Banner of Tactic". (149 HP)
Boost HP efektivity v Regeneraci je podstatně vyšší ve srovnání s boostem v Healu shoutů. Namísto předchozích pěti procent je zde nárust 7.97% v Regeneration efektu z vlajky. Vyplatí se tedy kombinovat i "Banner of Tactic" v případě, že bude v partě jiný "aktivní buffer" Regeneration efektu.
Combo skilly:
Nevím jak jinak to nazvat, nicméně dle mě je tohle trefné.
Chci zmínit jednu věc, kterou určitě nelze ignorovat jak pro taktické využití ve WvWvW tak i v náročném a hlavně dlouhém Conquest PvP fightu.
Jedná se o kombinaci "Battle Standart" elitního skillu a "spamováním na CD" u "For Great Justice".
Vzhledem k tomu, že "Battle Standart" má 240sec CD, šlo to velice snadno změřit... nicméně.
Při vyvolání "Battle Standarty" doporučuji kvůli mobilitě sebrat Banner a přejit spíše do podpory, nikoliv první linie a začít co nejdříve a pokud možno přesně na cooldowny spamovat "For Great Justice". Teď si nejsem jistý, zda-li přesný čas platí i pro Might, nicméně u Fury jsem sledoval, že lze mít permanentně +20% Crit Chance po dobu celkem 150+ vteřin.
Závěr:
Ještě bych se závěrem rád vrátil k volbě runy ve Warhornu, kterou jsem nahoře načal. Jak jsem řekl, volil jsem kombinaci dvou stejných setů z několika důvodů. Jedním z nich bylo právě i používání Eviscerate při jasném Critical hitu a druhým bylo právě zvýšení survivality v boji. Jak jsem psal, je dobré být kolikrát tím bouchacím panákem, ať dáte prostor Vašim lidem a taky proto, že máte celkem vysokou survivalitu. Proto jsem testoval runu pro Life Leech, která Vám zaručí 100% Heal efekt při prvním damage skillů, který v boji dáte (nejsem si jistý jménem runy). Zkoušel jsem několik ran kvůli vyloučení množství HP, které runa dáva.
Nicméně, výsledek byl v celku příjemným překvapením. (975 HP)
Lze tedy dosáhnout k Shoutům / Regenům a Self Healu ještě další pomoci a to v této formě, kde Vás vlastně omezuje pouze Weapon Swap CD time.