Kondice stackování a celkové využití kondic

Strukturované PvP

Kondice stackování a celkové využití kondic

Příspěvekod Aragiel v stř 27. čer 2012 6:58:39

Už dlouho jsme tu něměli nějakou smysluplnou diskusi. Tak zkusíme jednu na téma kondice, kondiční buildy.

Zkoušeli jste nějak stavit buildy okolo kondic? Já jo a musím říct, že mi jasně vychází že
direct dmg > kondice

Pár věcí co jsou důležité
  • kondice nekritují - dávají stále fixní dmg
  • kondice ignorují armor - pořád dávají fixní dmg
  • kondice se stackují v intenzitě a trvání (bleeding v intenzitě ostatní většinou v trvání)
  • i maximální stack 25x bleed se sundá jedním condition removalem
  • glancing nemá vliv na kondice.. dmg je pořád stejná

Tak a teď pár technických z GW2 wiki
Bleeding: 0.5 * Level + 0.05 * Condition Damage per stack per second
Poison: Level + 0.1 * Condition Damage per second
Burning: 4 * Level + 0.25 * Condition Damage per second
Confusion: Level + 0.05 * Condition Damage per stack per skill use

Když to převedeme na čísla při teoretické hodnotě "CONDITIONAL DAMAGE = 1400" tak to bude takto:
Poison dmg: 220 / sec
Burning dmg: 670 / sec
Confusion dmg: 780 / použití skillu soupeře
Bleeding dmg: 110 / sec x počet stacků

No já zkoušel conditional bleeding warriora. Osobně se mi osvědčila kombinace sword + mace. Protože mace v offhandu mi dávala ještě knockdown. V praxi ovšem pokud nemáte skill kterej dokáže rychle nastackovat ten bleeding tak žádnej zázrak. No možná proti guardianům co neumí sundavat kondice by to šlo.

Confusion sama mi připomíná Empathy z GW1. Je to conditional dmg. Ale
Empathy v GW1 brala 90 HP. Z celkového počtu 600 HP to znamenalo 6,6 hitů a jsem mrtvej
Confusion v GW2 bere 780 dmg za skill. Z průměrného HP 20 000 je to 25,6 hitů a pak jsem mrtvej.
Vidíte ten rozdíl? Rozdíl Empathy v GW1 a Confusion v GW2 je ten že Empathy jsem nikdy neignoroval. Jakmile jsem ten efekt viděl okamžitě jsem přestal dělat cokoliv a začal řvát na monky ať mi to sundaj. V GW2.. hmm.. upřímně? seru na to. 25 ran které stihnu dát než zhebnu je asi tak 3x víc než potřebuju abych zabil svůj target. A to se nezmiňuju o době trvání kde confusion je většinou velmi krátká kondice.

http://youtu.be/Ki6iNss-x08?t=4m49s
Tady na tom videu jsem zkoušel toho warriora. jak vidíte ty čísilka tak to jsou kondice. Nejefektivnější bylo samozřejmě použít skill Flurry díky kterému jsem nastackoval hromadu bleedingu velmi rychle (25kovej stack byl téměř vždy po skončení flurry). To pak mělo smysl. Nicméně pokud jsem flurry nepoužil... tak to stálo řekl bych za starou belu.

Tak a teď co jste zkoušeli? jaké názory? a prosím více než jednou větou :)
Aragiel
Redaktor Guild-Hall.CZ
Redaktor Guild-Hall.CZ

Guilda: Team of Renegades
Server: Ring of Fire
GW2 ID: Aragiel.6132

Re: Kondice stackování a celkové využití kondic

Příspěvekod Nenie v stř 27. čer 2012 7:51:11

ja muzu dat pouze postrehy hrace co se snazi ubranit condicim, jak pises neni problem sundat stack condice, ale nejvetsi problem jsem mel pri nahozeni 5-8 behem nekolika malo sec, myslim ze todle dokaze akorat necros a mesmer natom taky neni spatne a proti tomu se tezko brani nevim presne jak je to s prioritou odstranovani condic, ale vetsinou se sundava ta posledni ve fronte, takze se mi stavalo ze ty nejsilnejsi byli vzdy prikryte nejakou slabsi, takze nane clovek dojede

dalsi vec je tough vs vitality jak tu nekdo postoval ten link na theory (mimochodem ho nemuzu najit, protoze nefunguje search) tak jedina slusna obrana nato je mit hodne HP, protoze jak pises tough nema na condice vliv

mam pocit ze guardian tam neco jako ze vsechny condice premeni v boony, ale ostatni classy maji jen sundani jedne nebo max 3 condic najednou
Obrázek
Obrázek
Nenie
Redaktor Guild-Hall.CZ
Redaktor Guild-Hall.CZ

Server: Aurora Glade
GW2 ID: NENIE.7349

Příspěvekod Aragiel v stř 27. čer 2012 8:12:11

Mě teda zas nepřišlo že bych na ně nějak extra dojížděl. Je teda fakt, že asi moc lidí to nezkoušelo maxovat ale vidím tam výhody i nevýhody.

výhody jsou že je ti jedno proti čemu jdeš. Kondice dává dmg stejnej heavy armoru jako light armoru. Jenže jak jsem říkal, je třeba to nastackovat rychle. Jinak je to o ničem. A to je problém.. na to je jen pár skillů. Tuším ranger má něco, warrior má flurry přes který to dobře zvládne, ale zbytek.. nevim nevim, mlátit autoatackem a každou ranou přidat +1 do stacku je dost neefektivní když můžu místo toho dát tím útokem ránu za 1k + okamžitě

ps.. pokud ti nefunguje search používej tuhle adresu http://guild-hall.cz/forum1/ kvůli propojení fóra s portálem je tam takovej divnej redirect a taky už jsem si všimnul že některé funkce na něm neběží.. divný. ale na téhle adrese funguje vše. už jsem opravil link z portálu tak snad to bude OK
Aragiel
Redaktor Guild-Hall.CZ
Redaktor Guild-Hall.CZ

Příspěvekod Zarel v stř 27. čer 2012 8:24:40

Jel jsem stejný build jako ty - jen jsem vyhodil frenzy.
Hodně jsem protáčel skill Impale a Riposte se také hodí.
Asi hlavní výhodou bylo,že jsem nemusel čekat na cd žádného skillu.Prostě skáčete z jednoho soupeře na druhého.
Že je DPS opravdu slušné potvrzoval i počet killů v závěrečné tabulce i když jsem se zatím nehonil.

Nebude to build do randomek ale dokážu si jeho využití představit v turnaji.
Jen po tomhle warriorovi nikdo nemůže chtít,aby sundaval target za targetem ale spíše otravoval všechny soupeře okolo sebe.
pro assíka s 15K HP je silné krvácení problém před kterým ho nezachrání aní hide.To samé platí pro "tanky" které neustálé krvácení také dřív nebo později udolá.

U ostatních kondic jsem na tom stejně jako ty.Ignoruji je.
Zarel
Deadly Champion
Deadly Champion

Guilda: Aeternus -aTs-

Příspěvekod tb_ v stř 27. čer 2012 8:32:28

ja zkousel jen support Earth/Water Ele, ale vzhledem k tomu ze duraz byl spis na vydrz a heal, tak jsem nemel +cond. dmg a hlavne sem nemel nic moc na "prekryti". A o tom budou hlavne condition buildy. Nejde o to na nekoho nacpat nejakou kondyci, ale nacpat jich na nej hodne, protoze sundat si jednu zvladne praktycky kazdej, ale sundat stack - na to uz musi brat specialni skilly ... tusim ze kazda classa ma neco takovyho, ale na velkym CD

co se tyka toho eleho tak verim, ze by sel postavit nejakej build na Earth = bleed/Fire = burning + chill a podobny veci na prekryvani

ono i z podstaty veci vyplyva, ze build kterej umi dat jen kondyce na dmg je k nicemu ... potrebujete jeste nejak odstavit oponenta (mitigovat jeho dmg) nez ho ty kondyce utlucou

---------------------
jinak netestoval nekdo razeni kondyc pri "refreshy", to jest dam na cil treba bleed, chill, weakness, bleed (v tomhle poradi)
bude bleed prvni nebo posledni?
Obrázek
tb_
Vanquishing Champion
Vanquishing Champion

Guilda: Necro Raiders
GW2 ID: iTB.1428

Příspěvekod Aragiel v stř 27. čer 2012 8:40:18

tb_ píše:ono i z podstaty veci vyplyva, ze build kterej umi dat jen kondyce na dmg je k nicemu ... potrebujete jeste nejak odstavit oponenta (mitigovat jeho dmg) nez ho ty kondyce utlucou

jo no, určitě ale tu se dostáváme k dalšímu problému. Jak si do toho buildu ty kondice dáme? weapony obvykle mívaj tak 2 druhy. Možná když to zkombinujete s možností sigilů co dávaj další kondice.. nevim Jako rozhodně nepočítám s tím že by šlo stackovat víc kondic tak jak tomu bylo v GW1 kde si nastackoval hromadu kondic a pak přes fevered favor nebo epidemic rozšířil na další. Plus samozřemě AOE kondice a tak.
Ale tady vidím prostě druhý omezení kondičních buildů. Máme k dispozici kolik? 4 skilly které si skutečně zvolíme a zbytek je automaticky definován weapon setem. Tudíž nemůžu ovlivnit až tak hodně kolik kondic do buildu můžu použít.. ty 4 jsou navíc utility skilly takže často nedávají kondice. Na toto se asi efektivně jeví pouze mesmerovo RANDOM nahazování různých kondic..
Aragiel
Redaktor Guild-Hall.CZ
Redaktor Guild-Hall.CZ

Příspěvekod tb_ v stř 27. čer 2012 8:50:26

tak ele je k tomu jako delanej ... nemam v hlave vsechny skilly, ale tusim ze v kazdym setu ma u fire skill na burning, u earth na bleed, u water na chill a u air na vulnerability apod.

je jasny, ze asi ne vsechny classy budou na tenhle typ buildu vhodny
Obrázek
tb_
Vanquishing Champion
Vanquishing Champion

Guilda: Necro Raiders
GW2 ID: iTB.1428

Příspěvekod Zaily v stř 27. čer 2012 8:56:01

Tak i v 1 na ty kondice byli nejlepší necro / mes a snad i docela ranger ne? Tady taky asi budou některý povolání lepší a zatím vidím necra jako nr. 1, s tou jeho elitkou kdy má tuším 3 nebo 4 kondice(a ještě nějak plošně, ale to už si nejsem tak jistej ,už je to delší doba co jsem hrál :)
A k tomu plno skillů co dávají kondice (+ signet na +Power a při použití nahodí snad všechny kondice co jsou)
Obrázek
Zaily
Redaktor Guild-Hall.CZ
Redaktor Guild-Hall.CZ

Guilda: PUG
GW2 ID: Zaily.4056

Příspěvekod Aragiel v stř 27. čer 2012 9:29:42

tb_ píše:tak ele je k tomu jako delanej ... nemam v hlave vsechny skilly, ale tusim ze v kazdym setu ma u fire skill na burning, u earth na bleed, u water na chill a u air na vulnerability apod.

je jasny, ze asi ne vsechny classy budou na tenhle typ buildu vhodny

no jo ale pokud nejsou.. co pak třeba takovej sword warrior? defakto tímto je z něj nehratelná classa protože dmg ze swordu je menší a kondice které dává je jen bleeding takže to nebude efektivní.

jen poukazuju na to, že nám tu klasicky vzniká syndrom - tohle se hraje, tohle se nehraje a když kouknu na warriora napříkald tak nemá smysl snažit se o nic jiného než greatsword / axe shield burst dmg..

kde je pak tak rovina vytváření buildů? kde jsou ty slíbené možnosti? však tímhle vším se nám z toho stává velmi velmi omezující hra nemáte ten pocit? :lol:
Aragiel
Redaktor Guild-Hall.CZ
Redaktor Guild-Hall.CZ

Příspěvekod Ogyvan v stř 27. čer 2012 9:31:48

Kondice jsem zatim nehrál, ale můžu dát pohled z druhé strany :) Mesmer má spoustu escape mechanizmů, díky kterým zdrhne když jde do tuhýho, ale ve chvíli kdy takhle mizíte a máte na sobě vystakovanou kondici, tak je problém. Skoro vždycky když mě něco dorazí, tak je to kondice. Podobný to bude asi taky pro thiefa. Jinak těch 33% healu dolu u poison je hodně dobrá záležitost.
Ogyvan
Deadly Champion
Deadly Champion

Guilda: ftw

Další

Zpět na Strukturované PvP